Aktualno

Brezplačno vam svetujemo o novostih odpadkovne zakonodaje

11.09.2015

Poleti se je na področju odpadkovne zakonodaje marsikaj spremenilo. Vsak dan dobimo veliko vprašanj zavezancev, kako jo konkretno prenesti v vsakodnevno prakso. Tudi vi se lahko obrnete na nas po pomoč in nasvet.

Poleti se je na področju odpadkovne zakonodaje marsikaj spremenilo. Poleg krovne Uredbe o odpadkih je vlada sprejela tudi novo Uredbo o odpadni električni in elektronski opremi , ki velja od 10. avgusta dalje, ter Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki je bila zadnji dan julija objavljena v Uradnem listu RS,  št. 57/2015, v veljavo pa je stopila 17. avgusta.

Kaj to pomeni za zavezance? Kakšne so vaše nove obveznosti in odgovornosti? Na kaj morate biti še posebej pozorni, da boste delovali v skladu z novo zakonodajo? Vprašanj je veliko.

Direktorica podjetja Unirec Katja Slokan bo ena od predavateljev na seminarju Novosti na področju ravnanja z odpadki v okviru razširjene proizvajalčeve odgovornosti, ki ga 23. septembra v Ljubljani organizira podjetje Forum Media.

Za brezplačno pomoč in svetovanje se obrnite na naše svetovalce, ki so vam na voljo na telefonski številki 01 620 25 56 in na naslovu info@unirec.si.


Predlagamo, da preberite članka:
Potrjene so spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo
Nova uredba OEEO sprejeta, sprememba Uredbe o ravnanju z embalažo in OE pa bo v kratkem