Aktualno

Dinos DROE Unirec pojasnil svoja stališča o neprevzeti MKOE v oddaji Odmevi

07.02.2017

Vodja programa nekovin in DROE Unirec Goran Ambrož je bil gost v informativni oddaji Odmevi na prvem programu TV Slovenija. Pojasnil je stališča Dinosa do ponovno aktualne teme o (ne)prevzemanju mešane komunalne odpadne embalaže (MKOE).

V informativni oddaji Odmevi na prvem programu TV Slovenija je novinar Jan Konečnik najprej predstavil proces zajema mešane komunalne odpadne embalaže ter izpostavil problem, da je na dvoriščih komunalnih podjetij ob koncu leta 2016 ostalo neprevzete 6.000 ton tovrstne odpadne embalaže. Voditeljica Odmevov Rosvita Pesek je poleg Gorana Ambroža iz Dinosa v studiu gostila ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen ter pomočnika direktorja ljubljanskega javnega podjetja Snaga Igorja Petka. Ključno vprašanje je bilo, kako rešiti večletni problem neprevzete mešane komunalne odpadne embalaže.

Poglejte si stališče Dinosa in celotno temo v Odmevih (7. februarja 2017).

Dejstvo je, da v specializirani družbi za ravnanje z odpadno embalažo Unirec, ki od junija lani posluje kot embalažna shema znotraj podjetja Dinos, dosledno izpolnjujemo vse svoje obveznosti prevzemanja mešane komunalne embalaže pri vseh komunalnih podjetjih in odpadne embalaže pri naših zavezancih. Tako poslovno kulturo ohranjamo tudi v prihodnje.