Aktualno

Konferenca koordinatorjev programa Ekošola

28.09.2016

Na Brdu pri Kranju je 26. septembra 2016 potekala mednarodna konferenca koordinatorjev programa Ekošola, na kateri je DROE Unirec, Dinos d.d. predstavil dva projekta.

Oktobra se bosta tako začela vseslovenska ozaveščevalno-humanitarna projekta JAZ, TI, MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOV INKUBATOR in STAR PAPIR ZBIRAM, PRIJATELJA PODPIRAM.

Projekt JAZ, TI, MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOV INKUBATOR organizira Društvo Tandem Zagorje skupaj s strokovnim partnerjem DROE Unirec, Dinos d.d. ter v sodelovanju s programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja, ob podpori slovenskih komunalnih podjetij. Namen projekta JAZ, TI, MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOV INKUBATOR je zbiranje odpadnih plastenk PET za sofinanciranje nakupa inkubatorja v eni izmed slovenskih porodnišnic.

S projektom želimo ozaveščati mlade o recikliranju odpadnih plastenk in opozoriti na pomen zapiranja snovnih tokov kot enega temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov v prihodnje.

K sodelovanju so vabljene vse vzgojno-izobraževalne ustanove, podjetja, druge ustanove, gospodinjstva in posamezniki.

Akcijo s sloganom STAR PAPIR ZBIRAM, PRIJATELJA PODPIRAM organizira Fundacija PISMO SRCA, program Ekošola in družba Dinos d.d. Namen projekta je spodbujanje in ozaveščanje mladih, mlajših in najmlajših, da z aktivnim zbiranjem starega papirja pomagajo svojim vrstnikom, hkrati pa skrbijo za čistejše okolje, za ohranjanje naravnih virov ter izražajo socialni čut, solidarnost in dobrodelnost. Pridobljena sredstva od zbranega starega papirja se namenijo ustanovi in Fundaciji PISMO SRCA za zagotavljanje štipendij.

K projektu so vabljene vse vzgojno-izobraževalne ekoustanove v programu Ekošola iz vse Slovenije.