Aktualno

Kvartalno poročanje odslej samo preko spletnega obrazca

16.03.2016

Konec marca se zaključuje prvo kvartalno obdobje v letošnjem letu. To bo tudi pomembna prelomnica v načinu poročanja, saj 1. aprila 2016 prehajamo na enostavnejše, brezpapirno kvartalno poročanje.

To pomeni, da boste svoja kvartalna poročila o dajanju embalaže na trg lahko oddali le še preko naše spletne strani www.unirec.si z osebnim uporabniškim imenom in geslom. Kako boste opravili prijavo v sistem ter odslej pripravljali in oddajali poročila, imate po korakih navedeno v nadaljevanju te novice. 

Če ste uporabniško ime in geslo založili ali ju še nimate, nam, prosimo, to sporočite na info@unirec.si in vam ju bomo dodelili.
 
Hkrati vas pozivamo – če še niste oddali Letne napovedi dajanja embalaže na trg za leto 2016 –, da nam jo čim prej posredujte preko spletne strani, kjer oddajate tudi kvartalna poročila. Lahko pa jo pošljete tudi na naš elektronski naslov info@unirec.si ali po klasični pošti na obrazcu, ki mora biti podpisan in žigosan.


Koraki za oddajo kvartalnega Poročila o dajanju embalaže na trg preko spletne strani DROE Unirec: 
 
1. V zgornjem desnem kotu te strani kliknite gumb »PRIJAVA«.
2. V prikazana polja vnesite svoje uporabniško ime in geslo.
3. Po uspešni prijavi se vam odpre nova stran »VNOS NOVEGA POROČILA«.
4. Odpre se obrazec z navedenimi embalažnimi materiali, kjer lahko v izbirnem polju »Artikli« izbirate med vašimi in vsemi embalažnimi materiali. Če izpolnjujete obrazec prvič, so med vašimi embalažnimi materiali našteti vsi, ki se bodo v naslednjem kvartalu posodobili samo na tiste, ki ste jih poročali. V nadaljevanju vpišete v ustrezna polja v tonah (t) vaše podatke o količini embalaže, dane na trg v Republiki Sloveniji v kvartalu, o katerem poročate.
5. Po vpisu podatkov lahko izberete »SHRANI POROČILO«, ki pa še ni oddano; lahko se vračate na spletno stran in ga po potrebi popravljate in dopolnjujete.
6. Ko zaključite z vsemi popravki in podatke preverite, kliknite na gumb »ODDAJ POROČILO«. Po oddaji boste na vaš elektronski naslov (ki je hkrati tudi vaše uporabniško ime) prejeli potrditveno elektronsko sporočilo, da ste poročilo uspešno oddali. 
7. Poročilo lahko pregledujete v zavihku »Pregled poročila«.  Ko ga prevzamemo v sistem za namene fakturiranja, pa je poročilo vidno v zavihku »Prevzeto v sistem«.  Poročilo lahko tudi natisnete s klikom na »IZPIS«. 

 

Koraki za oddajo Letne napovedi dajanja embalaže na trg za leto 2016 preko spletne strani DROE Unirec:
 
1. V zgornjem desnem kotu te strani kliknite gumb »PRIJAVA«.
2. V prikazana polja vnesite svoje uporabniško ime in geslo.
3. Po uspešni prijavi kliknete zadnjo ikono »LETNA NAPOVED« in vnesete letne količine embalaže, ki jo nameravate skupaj s svojimi izdelki dati na trg v letu 2016.
4. Po vnosu količin letno napoved oddate s klikom na gumb »ODDAJ NAJAVO«. Izpiše se besedilo »Uspešno shranjeno«. To pomeni, da ste letno napoved tudi uspešno oddali. Letno napoved lahko tudi natisnete s klikom na »IZPIS«. 

Dobro je vedeti: potrditvenega sporočila na vaš elektronski naslov pri oddaji letne napovedi ne prejmete. 

 

Želimo vam uspešen prehod na brezpapirno elektronsko oddajo kvartalnih poročil in drugih napovedi.

Za morebitna vprašanja in pomoč smo vam vedno na voljo na kontaktih številkah:
T:  01 620 25 57 (Katja Kunič),  01 620 25 58 (Katja Udovič)
M:  031 370 428 (Katja Kunič),  070 862 844 (Katja Udovič)
E: info@unirec.si