Aktualno

Zaključek akcije Jaz, ti, mi za Slovenijo - stara plastenka za nov inkubator

02.06.2016

V preko 180 slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, fakultetah in drugih organizacijah smo zbrali skoraj 17.000 kilogramov odpadnih plastenk.

Tudi letos smo dokazali, da skupaj zmoremo neverjetne stvari. Že drugo leto zapored smo upešno izpeljali ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo, ki je tokrat potekal pod geslom Stara plastenka za nov inkubator.

V četrtek, 2. 6. 2016, je v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj potekala slovesna predaja bona z zbranimi sredstvi za sofinanciranje nakupa reanimacijske posteljice v višini kar 4.000 evrov. ki ga je direktorici porodnišnice Andreji Cerkvenik Škafar izročil Goran Ambrož, vodja programa nekovin v družbi Dinos.

Nagradi sta prejeli šoli, ki sta zbrali največ odpadnih plastenk na učenca. To sta Osnovna šola Kobilje, na kateri je vsak učenec zbral dobrih 8 kilogramov odpadnih plastenk, ter Osnovna šola 27. julija Kamnik, ki je zbrala 4,5 kilograma na učenca.

Priznanja in nagrade so prejeli tudi najboljši mladi ustvarjalci, ki so sodelovali v ustvarjalnem natečaju.

Projekt je Društvo Tandem Zagorje organiziralo s strokovnim partnerjem DROE Unirec ter v sodelovanju s programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja, ob podpori družbe Dinos in glavnine slovenskih komunalnih podjetij. Častni pokrovitelj projekta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. 

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Sporočilo za javnost

Nagovor Gorana Ambroža ob podelitvi bona kranjski porodnišnici